На 26 май се проведе Ден на отворените врати

На 26.05 (вторник) се проведе майският ден на отворените врати, който беше насочен изцяло към бъдещите обитатели на Защитеното жилище на Комплекса за психично-здравни услуги в район „Слатина”.


Целта беше всички одобрени кандидати за ползване на услугата да видят в сравнително завършен вид бъдещия си дом, както и да се запознаят един с друг.


Придружени от свои близки, роднини и колеги, потребителите бяха запознати основно с концепцията на услугата Защитено жилище, както и с начина, по който ще бъде организирано ежедневието им. Под формата на дискусия обсъдихме смисъла на услугата, нейните преспективи и задачи.

Презентация по темата направи Румен Колев – координатор на Защитеното жилище, временно заместващ на тази длъжност нашата колежка Жасмина Петрова, която понастоящем трупа опит в Западна Европа и чието завръщане очакваме с нетърпение.


Успяхме да представим нагледно живота в едно защитено жилище, благодарение на филма „Чувам гласове”, реализиран от ГИП – София във връзка с опита от първото в България жилище за хора с психична болест, което и към момента функционира на територията на гр. Благоевград.


Изказваме благодарност на професионалистите от трите дома за възрастни хора с психични увреждания – Ровино, Подгумер и Лакатник, които направиха възможно посещението на бъдещите потребители.

 

Проектът се осъществява от "Глобална инициатива в психиатрията - София" с финансовото съдействие на програма ФАР и в партньорство с: