Клиентите за нас

„Аз съм на мнение, че модулът „Свободно време” помага много за премахване на социалната изолация, но тук искам да подчертая, че моята мечта е, ако може, почти всеки ден да има такива събирания.”

Николет


„Много съм благодарна на д-р Сотиров*  за програмата. Обясниха ми каква ми е болестта. Също така съм благодарна на д-р Алханак**.”
--------------------
* Владимир Сотиров, психиатър, допълнителна квалификация по когнитивно-поведенческа психотерапия и психосоциална рехабилитация; от 2002 г. е управител на Амбулатория за психично здраве "Адаптация", член е на Българската психиатрична асоциация, на Софийското психиатрично общество и е заместник-председател на Сдружение за развитие на психосоциалната рехабилитация в България
** Влади Хусейн Алханак, психиатър. Към момента работи в Държавна психиатрична болница „Св. Иван Рилски” – Нови Искър и Дом за възрастни с психични разстройства - гара Лакатник


Свободно време
„Как искам да не свършваш, от вихъра ти да не ме отвърташ! Калина, Офи, Ели и Софи – създаваме си прелестни мечти…”
„Приятно ми е, когато идвам в групата „Свободно време”. Тук се срещам с приятели и хора, които имат моите проблеми. Срещам разбиране и прекарвам приятно. Действа ми разтоварващо. Много ми харесва и културната програма – това, че ходим на кино и театър, което иначе не мога да си позволя. Опасявам се, обаче, че, ако стане платено, няма да мога да посещавам модула.”

„Много е хубава тази инициатива – модулът „Свободно време”, защото е забавна, с много игри, кулинарни изкушения, приятни разговори. Посещенията на изложби, кино и театър - също е много разтоварващо. Срещата ми с болните хора, психолозите и социалните работници е много вълнуваща и се постарах с готвене да им бъда полезна. Благодарността им повдигна моето самочувствие.”

 

 

Любомира

21.04

 

„Участвам в модула „Търсене на работа”. Доволна съм, че участвам в този модул. Получавам пълна и точна информация за това къде и как мога да си търся работа. Мисля, че вече съм добре подготвена за това да си намеря работа. Много съм доволна и от всички, които водят работата в модула. Желая им успех.”

 

Юлия

„Искам да изкажа моето положително мнение за модула „Търсене на работа”. Освен това, съм много доволна от посещенията на театри – в „Сатиричния театър” и „Сълза и смях”. Колективът, който ни води, е много сплотен и толерантен.”
С уважение: Мария Балканджиева

 

 

21.04.2009 год.

Благодарствено

Инвалид съм от 27 години. Боледувам от психично заболяване – параноидна шизофрения, непрекъснато протичане.
В дневния център съм от година и половина. Искам да изкажа своята благодарност на моите психолози за огромните грижи, които полагат за нас, психично болните, за това, че дават цялата си душа, за да бъдем ние добре и да се чувстваме равностойни хора в обществото.
Дейността, която провеждат водещите и ко-водещите вдъхва доверие и кураж – с тази устременост ние чувстваме закрила и укрепеност в душевното състояние на всеки от нас.
При мен настъпи огромно душевно равновесие откакто посещавам модулите, сесиите и всички занимания, предназначени за нашето спокойствие и особено когато тръгнах на работа в пералня „Зелена” – чувствам се улегнала и волева, чувствам се устойчива и вдъхновена в работата си и с желание изпълнявам задълженията си.
Искам да благодаря най-искрено на моята ръководителка в пералня „Зелена” за огромното внимание, което оказва на всички ни и на мен – огромно благодаря за търпението и усилията да се чувстваме като едно общо цяло, за помощта, за увереността и за укрепването на нашата действителност.
Благодарение  на цялата фондация се чувствам добре и съм с голяма надежда да се справя с всичко. Гледам напред и все напред, с нови сили и вяра за бъдното.

С огромна признателност:
Светослава Куртева
25.04.2010 г.


 


 

Проектът се осъществява от "Глобална инициатива в психиатрията - София" с финансовото съдействие на програма ФАР и в партньорство с: